פצע לחץ בקרסול בעקבות ניתוח החלפת ברך

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

28/07/2009 | 17:06 | מאת: גילה

שלום רב, חמותי בת 77, אינה סובלת מסוכרת, עברה לפני כ- 6 שבועות ניתוח החלפת ברך. מספר ימים לאחר הניתוח התגלה פצע לחץ בקרסול הרגל המנותחת. לטעת הרופאים, הפצע הינו תופעת לוואי של הניתוח. חמותי סובלת מכאבים נוראים, צריבה בעור, וקושי בהתקדמות השיקום. היא מטופלת ע"י אחות קופת חולים ע"י משחות אשר אינן משפרות את המצב. כיצד ניתן להתמודד עם התופעה??

28/07/2009 | 23:44 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

פצע לחץ חשוב שיטופל כראוי. ראשית להמנע מלחץ על האזור, ניקוי של רקמה לא חייה, וטיפול פצע מתאים. כמו כן שיפור מצבו התזונתישל המטופל. מומלץ על פניה לרופא מומחה לצורך בדיקה והתאמת הטיפול ! בהצלחה ד"ר אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי