הפרשה מפצעי לחץ עם ריח רע

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

17/05/2009 | 15:27 | מאת: לאה

אמא שלי אשה בת 88 סובלת מזה שנתיים מפצעי לחץ. לאחרונה בחצי שנה האחרונה הפצעים מפרישים ונודפי ריח רע. היא מטופלת על ידי הפיליפינית שלה ועל ידי אחות מקופת חולים שבאה אליה אחת לשבוע ועושה לה חבישות וגם כנראה מנקרת לה מהפצע. לאחרונה היא גם קיבלה חורים מפצעי לחץ בגב (כל היום היא יושבת בכסא גלגלים היא לא מסוגלת ללכת). שאלתנו היא האם בכלל יש מרפא לפצעים אלה, מדי פעם היא מקבלת משחות חדשות מקופת חולים. האם יש סכנת חיים בגלל כל זה.לפני כחודשיים היא אושפזה בבית חולים איכילוב עם היפוטרמיה האם זה קשור לפצעים. רופאת המשפחה שלה מודעת לבעייה - קופ"ח כללית והיא מודעת לצורת החבישות.

21/05/2009 | 23:10 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

פצעי לחץ הינה תופעה שכיחה בגיל המבוגר מאוד בעיקר באותם מבוגרים בעלי גורמי סיכון כגון: חוסר שליטה על סוגרים, אובדן תנועה (מרותקים למיטה או לכסא), חוסר תחושה, שיתוקים, חוסר הכרה, בעיות תזונתיות. הפצעים אשר מתוארים הינם קשים לטיפול ודורשים : המנעות מלחץ על באזור, הטריה של הפצעים, שינוי תנוחה תדיר ושיפור מצב תזונתי. הופעת פצעי לחץ מצביע על התדרדרות קשה של מצב המטופל, ויש עימה גם סכנת חיים. היפותרמיה גם היא תופעה אשר באה לידי ביטוי באתם גורמי סיכון, ושניהם ביחד אינם מבשרים טובות. מומלץ על השך טיפול משולב של אחות פצעים, רופא מטפל וכירורג פלסטי. בהצלחה ד"ר שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי