בעיה עם שושנה ברגל

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

28/12/2008 | 18:56 | מאת: אושרה

אני פדיקוריסטית כבר 8 שנים מטפלת גם בחולות סכרת אולם התקשרה אלי לקוחה שאמרה שהיתה לה שושנה ברגל והיא קיבלה טיפול אנטביוטי וגם היא חולת סכרת... לקוחה שהיתה לה שושנה לא היתה לי עדיין ואני יודתעת ששושנ ה זה זיהום בגלל חיידק אבל לא יודעת מה ההשלכות לזה בכף הרגל האם אני יכולה לעשות לה פדיקור רגיל עם אמבט מים וסכין כמו שאני עושה מבחינת הסכרת אין לי בעיה... מה אסור לי לעשות? ביקשתי ממנה להביא אישור מרופא על מנת שאהיה בטוחה שהיא יכולה לעבור טיפול פדיקור אצלי מבלי שאצטרך לחשוש אך הרופא לא הסכים לתת לה, על כן הייתי מאוד שמחה לדעת אילו המלצות יש לך בנושא ואם אני יכולה לעשות לה טיפול רגיל כפי שעשיתי עם מטופלים אחרים. תודה על כל תשובה שתיתן

28/12/2008 | 23:13 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

עקרונית ניתן לבצע פדיקור, אך יש לזכור כי חולים סכרתיים הם בעלי סיכון גבוהה יותר לזיהומים באזור כף הרגל והשוק. ולכן על הפדיקור להתבצע בצורה שמרנית על מנת שלא לפצוע את הרגליים ! דבר אשר יכול לגרום לזיהום קשה. לכן מומלץ משנה זהירות, ולהמנע מטיפול בזמן זיהום חריף. בהצלחה ד"ר אבשלום שלום

29/12/2008 | 06:33 | מאת: אושרה

תודה רבה על תשובתך עזרת לי מאוד ואף הורדת ולו במעט את חששותיי....... אשמח להעזר בתשובתייך המקצועיות בהמשך.....

26/09/2009 | 12:00 | מאת: לילך פלג

אפשר דרך אגב לעזור מאוד בענין השושנה ברגל גם למניעה וגם לתמיכה בטיפול התרופתי הנלקח ע"י החולים. אבי שסובל לעתים משושנה ברגל עקב טרשת עורקים חריפה מטופל גם באנטיביוטיקה וגם בתמיכה למערכת החיסונית ע"י מוצרים טבעיים המיובאים מארה"ב, התוצאות מצוינות, גם בקיצור המחלה וגם בהקלה משמעותית על הסבל. ניתן לפנות אליי 052-6473401

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי