ציפורן ברגל

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

30/07/2008 | 13:35 | מאת: א

שלום, ביום א 27.7 הייתה לי תאונה קטנה ונעקרה לי חלקית הציפורן של הבוהן ברגל, פניתי לבית החולים כדי שיעקרו לי את החלק שנשאר ויחבשו לי את האזור. כשרציתי להחליף את החבישה התחבושות נדבקו לבשר וגם לאחר שהייה ממושכת במים התחבושות לא ירדו. הפתרון היחיד היה לתלוש את החבישה. כדי להמשיך לחבוש קניתי פדים עם וזלין ומשחה מחטאת(ויטה מרפן) כדי שהתחבושות לא ידבקו לעור אך זה לא עזר וגם את החבישה הזו הייתי צריכה לתלוש יחד עם העור. מאתמול(29.7) הפסקתי לחבוש את הרגל ורק מורחת משחה , אני שומרת על ניקון של האזור, טובלת את הרגל במים עם סבון ומנקה אותו מהפרשות ומשאריות משחה. אני לא מסוגלת לחבוש שוב את האזור, ממש טראומה לתלוש כל פעם את החבישה. האם זה טיפול נכון לפציעה הזו? צריך לתת לאזור להתייבש או לשמור על הלחות שלו? אני מפחדת מגדילה לא נכונה של הציפורן ומזיהום! בבקשה עזרו לי , אני לא יודעת מה לעשות! א.

30/07/2008 | 13:50 | מאת: א

אני גרה באילת ולא יודעת לאן לפנות.

03/08/2008 | 19:58 | מאת: דניאל וייס

ללא אבחון וראיית הדבר קשה לקבוע אם יש בעיה בסוג החבישה. באופן כללי אני מציע להשתמש החבישה בלתי נדבקת עם משחה אנטי בפטית (כמו שהזכרת) או אנטיביוטית אמבטיות מים פושרים יכולות לסייע גם בהורגת החבישות ללא צורך לתלשם. עדיין אין פודיאטורים באילת אבל קפיצה "קטנה" למרכז הארץ כדאית :-) רפואה שלימה

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי