בעיה באבחון של פצע וזמן ריפוי

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

16/03/2018 | 06:22 | מאת: נתן אוריון

שלום דוקטור, אבי בן 84 נפצע בזרוע מנפילה. החתך היה עמוק והוריד התנפח ובמשך 8 ימים זה היה עם הגלדה חיצונית ולא ראינו בעיה שהגלד נפל ראינו חור שדומה לכיס סוכרתי. במדך 3 ימים הוא קטן מעט. ללא חום ללא דלקת נראה שזה סרום. ומעט דם הפרשה מעט . בקופת חולים נבהלו ושלחו למיון. שם לא נתנו שום טיפול. אבל קבעו פצע קשה לריפוי, רק אנטיביוטיקה. שאלתי האם בשלב זה כדאי להתחיל במרוץ אחר תרופות מיוחדות או במכון שיקום של כללית? או לתת זמן לאנטיביוטיקה לפעול. והאם בפצע כזה cefovit זה מספיק, או cefaclor? ספקלור זה מה שרשמו במיון אבל לא קיימת ב po. אז נתנו ספוביט. האם zinnat הוא תחליף טוב לcefaclor?דור זני או להתחיל עם הספוביט דור 1. ואם לא יעזור לעבור לזינט? או משהו אחר. דרך אגב פוליהיל זה תרופה שיכולה לעזור? תודה

21/03/2018 | 00:11 | מאת: ד"ר אבשלום שלום

השאלות נהדרות, אבל לצערי הרב, על מנת לתת לך עצה. חייבים לבדוק אותך. ולכך אין תחליף. אנא פנה למומחה בהצלחה ! פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי