פצע לחץ בעכוז דרגה 3

דיון מתוך פורום  פצעים קשי ריפוי

20/06/2016 | 18:05 | מאת: שי

שלום, אמי סיעודית בת 80 מאושפזת בבית אבות סיעודי. פצץ לחץ בדרגה 2 סטטי שהיה בעכוז (מתחת לעצם הזנב ובסמוך לרקטום) החמיר מאוד לפני כשלושה חודשים. כיום עומק 2-3 ס"מ רוחב 4 ס"מ עם אדמומיות דלקתית מסביב. מדי כמה שבועות מפתחת זיהום ומטופלת באנטיביוטיקה. מצב הפצע באחרונה סטטי אך אינו משתפר, גם לאחר שחוברה לקטטר למנוע רטיבות והוחלפו מס' חבישות. היא דמנטית אך מצבה הקוניטיבי יציב . ברקע המוגלובין נמוך (9), מטופלת ברקורמון, אלבומין 3-3.4 .שאר המדדים תקינים בד"כ, מקבלת גם תוסף חלבון יקר abound שאיני יודע עד כמה עוזר, שאלתי היא האם ניתן לבצע טיפול חיצוני למוסד, האם ניתן לזמן רופא חיצוני שייתן חווד (נראה לי שהצוות במקום מיצה את יכולותיו), מה עוד ניתן לעשות שלא נעשה עד כה. אנחנו מאוד מודאגים ואני חושש שאיננו ממצים את כל האפשרויות. תודה.

תודה על פנייתך, על פי התיאור נראה כי אמך מטופלת היטב, הן מבחינת הפצע והן מבחינה תזונתית. בכל מקרה עד כמה שיודע לי , אין כל התנגדות של בתי החולים להביא יועץ חיצוני. בקש את רשותם, ואני בטוח שיענו בחיוב. עקרונית עקרונות הטיפול הינן: מצב תזונתי טוב להימנע מלחץ או שכיבה על האזור, שינוי תנוחה תדיר, ומיטת בעל מזרן מיוחד באם נמצא. להימנע ממגע של הפרשות של שתן וצואה עם הפצע טיפול פצע מתאים ושלילית זיהום של העצם. בהצלחה פרופ אבשלום שלום

מנהל פורום פצעים קשי ריפוי