עייפות נפשית וחריצים על גבי הלשון.

דיון מתוך פורום  רפואה סינית

12/05/2017 | 15:20 | מאת: אילן

שלום דוקטור. שמי אילן ואני בן 24. בשנתיים האחרונות אני חווה מספר תסמינים אשר מוציאים אותי מדעתי. אחד מהם הוא עייפות קיצונית וחולשה בכל האיברים בגוף, אבל מעבר לעייפות הפיזית אתייחס גם למצב הנפשי שלי - אני מרגיש שאין לי מוטיבציה כבעבר וכושר הדיבור שלי ירד משמעותית, אני לא חד, לא בפוקוס ואין לי כוח בכלל לפעמים עד כדי כעס ותסכול מהמצב. אתחיל ואומר שתופעה זו התחילה רק בשנתיים האחרונות ואחרי שהלכתי לרופא לבדוק תמיד נאמר לי שאולי אני פשוט בדיכאון אבל אני יודע מה הוא דיכאון וזה לא מה שאני חווה. בשנתיים האחרונות רק צמחתי - יש לי עבודה מסודרת, בת זוג מדהימה ואני סטודנט. תופעה מוזרה מאוד שלא חשבתי שיש לה חשיבות עד הרגע שפתחתי גוגל - יש לי חריצים מאוד עמוקים על גבי הלשון והיום כשצחצחתי את הלשון שלי ראיתי אפילו שיורד משם דם. יש לציין שהלשון שלי גם לבנה מהרגיל - כל אלו לא היו לפני שנתיים. אני לא יודע אם זה קשור אבל מיד אחרי אוכל אני נהיה עצבני ועייף מאוד. וכשאני לא אוכל אז אני חלש כמובן. ניסיתי לקחת צמח רודיולה לתקופה מסויימת והוא אכן עזר אבל הפסיק להשפיע והרגשתי שגם הוא שואב ממני אנרגיות. לסיכום: חריצים עמוקים על גבי הלשון, בעיות עיכול, עייפות נפשית קיצונית, לחץ. האם כל אלו קשורים? איזה צמח אוכל לקחת כדי להחזיר את הכוח שלי? מודה מראש!!!

אילן שלום, נשמע על פי סיפור המקרה שלך שקים חוסר איזון בין האיברים בגופך אשר הביא לתחשוות אותן אתה מתאר. אני מניח מקריאה מבין השורות שאחד הגורמין לאותו מצב קשור לתזונה לא נכונה. קשה מאוד לאבחן את הבעיה רק על סמך התיאור שנתת ועוד יותר קשה, להמליץ על טיפול. אני ממליץ לך בחום לגשת למטפל מומסך אשר יוכל לאבחן לעומק את בעייתך ולהתאין לה טיפול מתאים הכולל בין השאר, טיפול בצמחי מרפא. בריאות שלמה! רונן רוזנבלט ניר

מנהל פורום רפואה סינית