מלטונין לילדה?

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

19/08/2007 | 14:22 | מאת: אורנה

שלום רב, ביתי בת 3 ו9 חודשים. היא נמצאת במעקב ב"התפתחות הילד" מגיל צעיר בשל פיגור בתפקוד המוטורי. בעקבות בקשתי זומנו למפגש עם הנוירולוג שאיבחן אותה בעבר. הוא בדק אותה ולאחר מכן שטחתי בפניו מס' דברים בהתנהגותה שנראו לי כקשורים ללקויות למידה או הפרעות קשו"ר (אני מורה ומכירה מעט את התחום). הרופא, אותו אני מעריכה ביותר, ועל דעתו אני סומכת, ציין כי יש אצל הילדה סממנים של קשו"ר והיפראקטיביות במידה נמוכה יחסית, המליץ על אומגה 3, עיצוב התנהגות וכן על מלטונין בשל חוסר יכולתה להרדם. מדי ערב הילדה שוכבת במיטה שעה וחצי - שעתיים ומשתוללת. בוכה, שרה, מדברת, בועטת בקירות (עשתה חור בגבס), ממוללת חוטים מהפיג'מה, מורטת שערות לבובה, מסתובבת במיטה וכן הלאה עד שלבסוף היא "נופלת שדודה". כל מי ששמע את רעיון המלטונין נדהם וקפץ ויצא נגד. רציתי לשמוע עוד דעות בנושא.

שלום רב, הנושא נשמע מורכב יותר מאשר מלטונין כן/לא. לעניות דעתי נדרשת החלטה של איש מקצוע מומחה לתחום השינה בילדים. ממליץ לכם להוועץ במומחה לשינה / מעבדת שינה לילדים. כיתבו לי בבקשה באיזה איזור אתם גרים, ותקבלו המלצה בהתאם. [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה