אפילפסיה והפרעות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

28/04/2007 | 13:12 | מאת: שרון

שלום, אני בת 28, יש לי אפילפסיה מגיל 18- קיבלתי מכה חזקה בראש. בשנה האחרונה נחשפתי יותר לנושא "הפרעות קשב וריכוז", והחלטתי שאני רוצה להיבדק. כשהלכתי לנוירולוגית בכדי לקבל הפניה לאיבחון ,היא שאלה אותי באם כשהייתי קטנה הייתי תלמידה 'רעה'- וממש לא. בתק' הלימודים בבי"ס היסודי הייתי תלמידה מבריקה ' שקטה'. אני מנסה לשים אצבע ממתי היו לי קוצים בישבן,ולא היתה לי סבלנות ללמוד- זה דיי מתק' התיכון כיתה י'ב. האם ישנו קשר בין אפילפסיה להפרעות קשב וריכוז ? הלימודים לתואר היו בשבילי סיוט! היה לי כה קשה להתכונן לבד למבחנים, לא יכולתי לזכור דבר ממה שימים קודמים שיננתי .. היום אני מתקשה לסיים מטלות שהתחלתי ,גירויים חיצוניים מסיחים אותי בקלות,אני דיי מפוזרת ויש לי קושי באירגון ,יש לי זיכרון חלש ביותר . אילו מכונים מבין הבאים הם מומלצים : מכון תמר, צעד צעד, מכון רותם ,מכון קשב ,מכון שלם,מכון אמירים ? אלו רשימת מכונים שעובדים עם קופ"ח מכבי. באם אחליט ללכת לאיבחון למכון אחר שאינו ברשימה -מהי עלות הבדיקה ? אילו מבחנים עוברים ? האם הם מדוייקים? באם עוברים מבחן כלשהו ( CPT/ IVA /BRC/TOVA )- והתוצאה הינה שהמאובחן אינו סובל מהפרעות קשב וריכוז- האם ניתן לעבור את האיבחון בפעם השניה ? כלומר, אני מתכוונת, באם איבחון אחד 'מספיק' דיו לתת מענה לזה? תודה לבינתיים

שרון שלום רב, תודה על שאלתך המעניינת. לגבי הקשר בין אפילפסיה לבין הפרעות קשב וריכוז - אין בספרות המקצועית תאור של קשר ברור וחד-משמעי בין שתי התופעות. לגבי העובדה שהקשיים בריכוז ובהתארגנות הופיעו אצלך רק ביל העשרים: תופעה זו מוכרת היטב במאמרים רפואיים רבים ממקורות מקצועיים מהימנים ביותר. פעמים רבות, ילדה שהיתה תלמידה שקטה, שקדנית ומצליחה בביה"ס היסודי, מתגלה בהמשך כנערה או סטודנטית שיש לה הפרעת קשב וריכוז ו/או לקויות נלוות. במקרה שלך יש לבדוק גם האם לליקויים שאת מתארת יש קשר לחבלת הגולגולת או לתרופות שאת משתמשת בהן. לגבי אבחונים: חשוב מאוד להבין שהאבחנה של קשיי קשב וריכוז הינה צרוף של נתונים שונים, ולא רק מבחן ממוחשב. לכן עליך לבחור מכון שיבצע עבורך בשלב ראשון CPT , וביחד עם זאת יבדוק את התמונה המלאה והרחבה בכל ההקשרים המתייחסים ליכולות הריכוז/למידה/התארגנות/ביצוע משימות שלך וכו'. לגבי מכון מומלץ, אנא הוועצי בי באמצעות דואר אלקטרוני: [email protected] הפורום עומד לרשותך בכל מקרה של שאלה נוספת. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה