מסגרת חוץ בייתית או לא במקרה אימפולסיביות תוקפנית?

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

21/07/2010 | 19:28 | מאת: רונן

הבן עם {ODD} שקט בדרך כלל וצייתן אך פעם בשבוע {בעבר זה היה פעם בחודש} יוצא ממנו השד והוא מאוד תוקפני כלפי{האבא} לא מקבל כול מרות,אינו משתף פעולה{לרוב אחרי שהשפעת הקונצרתה חולפת} הוצא לי לתת לו כדור ללילה אך סירבתי מפני שהוא לא תמיד כך אלא רק פעם בכמה זמן ומבחינתי הוא חייב ללמוד לשלוט בעצמו...{אי אפשר לסמם אותו כול הזמן}המטפלת המשפחתית הציעה מסגרת חוץ בייתית לפרק זמן מסויים אבל אני לא יכול לשאת את המחשבה הזו...בחדר הטיפול וליד המטפלת הוא קילל,איים שיפגע בי פיזית וישבור את המחשב שבחדר במידה ויוכרח להגיע לטיפול נוסף...המטפלת אמרה שהיא לא מוכנה לטפל בנו יותר והיא חייבת להעביר דיווח לפסיכיאטר על מה שקרה...שאלתי אותה:"הרי את אמורה להיות מומחית ל-ODD אז מה בדיוק את רוצה ממני,ביקשת שאביא אותו והבאתי אז תנסי לשכנע אותו להיות בטיפול" והיא אמרה שכדי שהטיפול יצליח הוא חייב לשתף פעולה... השאלה שלי היא מה אני אמור לעשות עכשיו,האם כדאי לשלוח אותו למסגרת חוץ בייתי או שאולי המטפלת הזו לא מתאימה לו? למען האמת גם לי מאוד קשה להשתלט עליו כשהוא ככה... דבר נוסף הוא האם מגיע לנו איזשהו קצבת נכות מהביטוח לאומי בגלל ה-ADD?ODD שלו?

שלום רב, יש להפחית את מידת ההתנגדות/סרבנות שלו באמצעות תרופה מתאימה, ולהמשיך בטיפול המשפחתי. כל-עוד הוא מסרב לבוא, תמשיכו אתם - ההורים - לרכוש כלים וללמוד להתמודד איתו. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה