התפרצויות

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

25/12/2006 | 20:12 | מאת: בש

בני בן חמש וחצי חווה בשנתיים האחרונות גירושים קשים. במהלך השנתיים הוצא ממספר גנים בגלל בעיה של התפרצויות. הילד נבון וחכם, חברותי ומקסים. הגננות בגן טוענות שמדי פעם חווה התפרצויות זעם שבהם מכה (מי שנמצא לידו אפילו המטפלת), בוכה וצועק. הילד הוערך ע"י נוירולוג וע"י ועדת השמה כי סובל מבעיה ריגשית ומטופל גם ע"י פסיכולוג. לאחרונה הוחלט ע"י משרד החינוך להוציאו מגן רגיל והעביר אותו לגן "שפתי" שהוא גן קטן עם מעט ילדים שלרובם בעיות "שפה". רציתי לדעת האם ישנה דרך לעזור לו כדי שיעלה לכיתה א' "רגילה". האם כדי לקחת גם למבחן קשב וריכוז או להסתפק הערכת הנוירולוג וועדת ההשמה. האם אתה חושב כי הוצאתו ממסגרת רגילה והעברתו לגן "מיוחד" זה הפיתרון? או שמה היה צריך להשאר בגן רגיל וללמוד להתמודד? אנחנו גרים בקריות... אשמח לעצתך, תודה רבה.

שלום רב, 1 כדאי לבצע אבחון קשב וריכוז כי, לילדים עם קשיים רגשיים יש לעיתים קרובות קשיי קשב וריכוז משניים למצבם הריגשי. 2 העברתו לגן מיוחד נראית לי פתרון זמני, מתאים ונכון. גן זה צפוי לתת לילד את התנאים להתחזק ריגשית וללמוד להשתלב בחברת בני-גילו עם מינימום חיכוך . לאחר שיסתגל לתנאים אלו יהיה אפשרי לנסות מסגרת חינוכית רגילה. 3 נראה לי כי יש לכם מספיק זמן (עד ספטמבר) כדי לטפל בו בגן וגם ע"י הפסיכולוג בתקווה לשלבו בכיתה א' רגילה. בשלב זה לא להבטיח לילד כלום, אבל כן לוודא עם הפסיכולוג שהוא מבין לאן אתם רוצים להגיע. במידת צורך לקיים פגישות לעיתים קרובות יותר, במידת הצורך להוסיף טיפול בתנועה או באמנות או במוסיקה או באמצעות בעלי חיים או ספורט טיפולי או דרמה-טרפיה, בשיתוף פעולה עם הפסיכולוג. לסיכום, בתקווה שתעשו את הצעדים הנכונים, יש תקווה שהילד יתחזק ויתאים בעתיד ללמוד בבי"ס רגיל. תבונתו והשקעתכם בו ישתלמו בסופו של דבר. נשמח לקרוא בפורום על התקדמותכם. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה