התארגנות איטית בעית קליטה הוראות מילוליות בקבוצה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

21/03/2010 | 12:13 | מאת: אלכס

שלום. ילדי כמעט בן 6 ומאז ומתמיד זיהיתי את התופעות הללו: 1.כשהוא מגיע לארוע קבוצתי כל שהוא לוקח לו כ 20 ד' להכנס לעניינים,תמיד עם ילדים זרים ולפעמים גם עם מוכרים.מעיין חוסר התמצאות. 2.כשהוא נמצא בקבוצה (שיעור ג'ודו לדגמא) הוא מתקשה להבין הסברים מילוליים ומאבד ריכוז ומתחיל לשחק.מעין חוסר התמצאות במרחב הזה.בהסבר אחד על אחד או עם המחשה הוא קולט מייד. הילד בעל כושר ריכוז אדיר-מסוגל לשבת שעה לצייר וליצור לבד בלי בעיה. אני מעוניין שיאבחנו אותו ולטפל לפי הצורך-אם יש כזה. איזה סוג של אבחון אני צריך לבחור לדעתכם? מה ההבדל בין אבחון דידקטי,פסיכו דידקטי ואחרים?

אלכס שלום רב, אין להשוות ריכוז בפעילות יחידנית (ציור או יצירה בבית), לבין פעילות קבוצתית הכוללת הסחות דעת רבות. ממליץ לכם לבצע אבחון איכותי ומפורט בתחום הריכוז וכן הערכת היכולת לסנן הסחות דעת. נא כיתבו לי באיזה איזור אתם גרים, לדוא"ל: [email protected] ואני אשיב לכם המלצה לאבחון מתאים באיזור מגוריכם. בברכה, ד"ר מ. למפיט מוסמך משרד הבריאות – אבחון וטיפול בקשב וריכוז

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה