למי עליי לפנות?

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

24/12/2006 | 21:40 | מאת: לימור

בתי בת ה- 8 עברה בחיים הרבה. גירושין שלנו וגירושין נוספים של אמה. אמה נטשה אותה והיא עברה לחזקתי. כיום היא חזרה לחייה ולוקחת אותה פעמיים בשבוע. הילדה מופנמת ומאוד שקטה, עצובה, עצורה, בכיינית, קטנונית, לא חולקת דבר עם אף אחד, אין לה הרבה חברים, חסרת ביטחון, מקשה עליי את מערכת היחסים החדשה שיש לי עם בת זוגתי מזה חצי שנה ובנה בן השלוש.בקיצור מצב בלתי נסבל של חוסר אונים. מה עליי לעשות על מנת לעזור לה? רופא הילדים אמר לי שזה לא קשור בבעיות קשב וריכוז ואין מה לעשות למעט פסיכולוג. כמו כן במכון להתפתחות הילד שזה רק עד גיל 6. האם ישנה דרך טיפול אחרת?

לימור שלום רב, על-פי התאור שלך אכן הנושא המרכזי הינו קשיים רגשיים. דרכי הטיפול המקובלות בגיל 8 שנים הינן: טיפול פסיכולוגי או תרפיה באמנות או תרפיה בתנועה או תרפיה במוסיקה או תרפיה באמצעות בעלי-חיים. הפורום עומד לרשותכם בכל מקרה של שאלה נוספת. בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה