מהו אבחון דידקטי - לאחר שלילת הפרעה של קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

09/12/2006 | 07:46 | מאת: חגית

בני בן ה- 13 נבדק ע"י רופא ילדים במרפאת התפתוח הילד והנוער. מהות ההבדיקה הייהת לשלולש הפרעות של קשב וריכוז לאחר אין ספור של הפרעות וחוסר ריכוז בבית הספר. נעשתה לו גם בדיקת TOVA . הרופא סיים את הבדיקה וכתב לי מכתב להמשך טיפול לרופא המשפחה בסיכום שאין התרשמות מהפרעת קשב וריכוז ואין מקום לטיפול תרופתי בריטלין, חלק מקשיי הקשב הן על רקע רגשי וחלק על רקע של חוסר בשלות. בעיות ההתנהגות דורשים טפול חנוכי התנהגותי. בקשר לקשיי למידה - יש מקום להערכה מפורטת של אבחון דידקטי. אנא, אני זקוקה לעזרה !!! אני חסרת אונים, הילד הושעה מבית הספר ליום אחד.

חגית שלום רב, לעניות דעתי מתערבבים כאן כמה נושאים, אז בואו נעשה קצת סדר במחשבות. ראשית - אשמח לראות באמצעות דוא"ל או פקס את תוצאות אבחון הקשב/ריכוז שנעשה לבנך ולהביע חוות דעת נוספת. אם מתאים לכם. שנית - אם אכן לבנך יש קשיים רגשיים או קושי לקבל את כללי המסגרת בביה"ס, זה דורש הדרכה לכם ההורים וגם הדרכה ישירה לנער. לא מסובך. אגב, אל תיבהלו מזה שהוא הושעה ליום אחד. רבים מידידי הרופאים הושעו (בילדותם-נערותם) ליותר מיום אחד, אח"כ חזרו לתלם, השלימו בגרות-אוניברסיטה ואף הרבה יותר מכך. :) לנושא הדידקטי - אם יש קשיי למידה ( בנפרד מקשיי ההתנהגות / רגש ) ראוי לבצע אבחון דידקטי כדי לדעת היכן לסייע לנער וגם כדי לקבל עבורו התאמות והקלות. אז... שילחי לי בבקשה את האבחון שבצעתם, כולל כל מסמך שנלווה לזה, אוני אתן לכם חוות דעת מדוייקת יותר. מבחינתי אפשר למחוק מהמסמכים פרטים מזהים שלכם ושל בנכם. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה