סף תיסכול נמוך מאוד

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

12/11/2006 | 11:51 | מאת: רש

בני בן ה-7 אובחן בהפרעות קשב לאחר שעשינו טובה וביקור אצל רופא הרופא המליץ לתת לו ריטלין אך אנו לא מוכנים לתת לו, אנו נותנים לו כרגע גם אומגה 3 ואצה כחולה ו-2 סוגים של טיפות הומאופתיות. אני רואה שיש שיפור לעומת שנה שעברה אבל רק לשעתיים הראשונות בכיתה. יש ימים שהוא מעתיק מהלוח הכל יש ימים שהוא אומר שלא הספיק, תלוי במצב רוח שלו. האמת שהוא ילד מאוד חכם כל המבחנים שלו בחשבון הם 100 והוא אוהב חשבון אבל שפה הוא לא באמת אוהב ושיש לכתוב הרבה הוא מתייאש. המורה אומרת שיש לו בעיה בזה שקשה לו לכתוב סיכום לסיפור או להמציא איזה סיפור קצר בעל פה זה בסדר אבל בכתיבה יש בעיה. הבעיה שלי היא שהוא משחק עם חברים ואם מישהו אומר לו דברים לא נעימים או שמישהו מרגיז אותו אז הוא חוטף קריזה והא מתחיל להרביץ לאותו הילד (הילד שלי "אל תיגע בי ואני לא יגע בך") הוא ילד ממש טוב עד שמישהו מתחיל איתו והסף תיסכול שלו ממתחיל, לא נעים לי לשלוח אותו לחברים כי אם מישהו מרגיז אותו או לא נותן לו לשחק במשהו שהוא נורא רוצה הוא נורא מתעצבן ומתחיל להרביץ אני מפחדת שיום אחד מישהו באמת יחטיף לו ואז יקרה משהו. אשמח מאוד לקבל ייעוץ מה אפשר לעשות במצבים כאלו. או למי לפנות. תודה רבה על עזרתך

שלום רב, על פי התיאור שלכם מדובר בילד נבון עם קושי רב תחומי: קשב וריכוז, לקות למידה (כנראה חלקית), קשיים רגשיים, קשיי בהשתלבות בחברת בני-גילו. ממליץ לכם לפנות למכון ייעוץ המתבסס על ראייה רב-תחומית של המטופל, ולא להסתפק במכון שמגביל את עצמו ל TOVA פלוס מרשם תרופתי. כיתבו לפורום היכן אתם גרים, ואייעץ לכם בהתאם לכך. בהצלחה, אשמח לשמוע על התקדמותכם, ד"ר מ. למפיט [email protected]

13/11/2006 | 08:45 | מאת: רש

אנו גרים באזור פתח-תקוה. רציתי לשאול לפי מה אתה רואה לקות למידה? כי הוא יודע לקרוא כותב מאוד יפה, הוא פשוט מתעצל להעתיק הרבה ובשפה במבדק שהיה בבית הספר המורה אמרה שהכל היה טוב מאוד רק איפה שהיה צריך לחבר משפטים לתמונה ולחבר ספור לתמונה . כאן הוא התקשה . הוא לא כתב כמעט כלום . המורה אמרה שיעזרו לו להתבטא בכתב להעביר את המחשבות לכתב. ועל השתלבות עם בני גילו הוא משחק איתם הכל טוב ויפה רק עד שמשהו לא מסתדר הוא מתעצבן. אשמח לקבל את עזרתך וייעוצך.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה