לידה עם פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

20/08/2009 | 09:38 | מאת: שירי

שלום, אני בהריון ראשון, שבוע 30. לפני כ-3 שנים גילו אצלי פריצת דיסק בגובה L4-L5. סבלתי מכאבים במשך תקופה ארוכה וטופלתי בכדורים אנטי-דלקתיים ובטיפולי פלדנקרייז שעזרו לי מאוד, אבל למעשה זה אף פעם לא ממש נעלם... לאחרונה, חזרו הכאבים בגב התחתון ביתר שאת (עם הקרנה לרגל ימין, וגם רגל שמאל מצטרפת אליה בהדרגה) מבלי שתהיה לי היכולת ליטול כדורים אנטי-דלקתיים בגלל ההריון. כמובן שתכיפות טיפולי הפלדנקרייז עלתה בהתאם, אבל זה לא ממש פותר לי את הבעיה. גם אם יש הקלה מועטה כלשהי - ברגע שאני שוכבת על הגב (אפילו בטעות, מתוך שינה), מתחילים כאבים חזקים "המשתקים" אותי ומשאירים את חותמם למשך הרבה זמן. שאלתי היא, האם במצבי, כדאי לי לעבור לידה רגילה (לידה טבעית אינה אופציה מבחינתי. אני רוצה הרדמה כלשהי ורק ש"יוציאו" ממני את התינוק עם כמה שפחות כאבים מצידי)? כידוע, לידה רגילה מבוצעת בשכיבה על הגב - שכמו שכבר אמרתי, זו התנוחה הכי בעייתית שלי כרגע. האם אוכל לקבל אפידורל (הבנתי שהאפידורל ניתן בדיוק בין חוליות L4 ו-L5)? אני יודעת שניתן לקבל טשטוש, אבל זה לא ממש מעלים את הכאבים. אני רוצה את הדבר האמיתי! האם ניתוח קיסרי לא עדיף במקרה זה, כדי שלפחות ייחסך ממני המאמץ הכרוך בלידה עצמה? אני יודעת שקיסרי דורש החלמה ארוכה יותר, אבל אני חוששת שבלידה רגילה אני עלולה להיות מרותקת אח"כ למיטה לתקופה ארוכה עוד יותר בלי יכולת לתפקד כאמא... לדעתי, במצבי, בקיסרי יש סיכוי שאקום על הרגליים יותר מהר מאשר בלידה רגילה. אשמח לעצה בנושא, תודה רבה מראש

אחד הטיפולים המקובלים בכאבי גב כולל פריצת דיסק הוא זריקות אפידורליות במסגרת מרפאת כאב. לכן אני לא רואה סיבה לא לבצע אפידורל בלידה. השיקול לבצע ניתוח קיסרי הוא אך ורק אם יש סיכון לאמא או לעובר ולא בגלל כאבי גב.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית