פילונידל סינוס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

28/07/2009 | 12:16 | מאת: לילך

שלום . הבת שלי נולדה עם חריץ בגב התחתון . רופא הילדים אבחן את זה כפילונידל סינוס . מהלך ההריון שלי היה תקין . הילדה נולדה בניתוח קיסרי בשבוע 38 ו-6 ימים (היא היתה במצב עכוז). במהלך ההריון ביצעתי את כל הבדיקות הנדרשות (שקיפות עורפית,חלבון עוברי,מי שפיר,סקירה מוקדמת +מאוחרת,הערכת משקל) . האם במהלך איזושהי בדיקה מהבדיקות שציינתי היו צריכים לעלות על הבעיה ? אם ההריון היה נמשך עד שבוע 40 , האם בעיה זו היתה נמנעת? מה גרם לזה ? (מחסור בויטמינים,מחסור בחומצה פולית,אומגה 3 וכו'... ) מה הן ההשלכות לעתיד ? - האם יהיו לה כאבי גב , האם היא תסבול מאיזשהו כאב כתוצאה מחריץ זה ,האם היא תוכל ללכת למסגרת רגילה (גן,בית ספר) , האם תוכל להכנס לבריכה/ים ? האם ניתן לעשות משהו ? אנחנו צריכים להיות במעקב ? אם אנחנו מעוניינים בייעוץ יותר מעמיק- תחת איזה תחום זה ? האם תופעה זו נדירה ? תודה

PILONIDAL SINUS היא בעייה כירורגית ולא אורטופדית ולכן אך צריכה להתיעץ עם כירורג

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית