אבחנה מוטעית -

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

13/09/2001 | 04:38 | מאת: תהילה

שלום אני מוכרת עם הידרוצפלוס מגיל 6 עברתי 9 ניתוחים בגלל זיהומים . בגיל 20 הייתי מאושפזת בשל ניתוח . ודיברתי עם הרופא" שתמיד אני לומדת אך לא מצליחה "והוא שלח אותי לאבחון בבית חולים רמב"ם היחידה לנורלוגיה קוגנטיבית מרפאת זכרון - מרכז רפואי רמב"ם שם עשו לי איבחון - ולסיכום אמרו שאין לי שום בעיה ואני יכולה להמשיך ללמוד באופן רגיל . אחרי שנ ה מביטוח לאומי עשיתי אבחון נוסף וגילו ליקויי למידה חריפים והשלמתי את הבגרות וכיום אני לומדת באונברסיטא כמוכרת עם ליקוי למידה ( זכרון , קשב וריכוז ) עם ההתאמות המותאמות לי . שאלתי היא לא היתה כאן רשלנות ????. למדתי חינוך מיוחד וגם התענייתי בנושאים ועכשיו אני מסתכלת על הדוח שהיה לפני 6 שנים ואני רואה שכתוב בברור אבחנות שלי ליקוי למידה . האם יש לי עילה לתבוע אותם ? הענין שלא שלימתי על הטיפול כי ההפניה היתה אצל הרופא אך הענין הוא של צדק חברתי ?.

22/09/2001 | 11:42 | מאת:

תהילה שלום, השאלה היא של אובדן סיכויי החלמה, גם אם היה איחור באיבחון - שאלה עובדתית שאינני יכול להשיב עליה בהעדר מידע- השאלה תהיה האם האיחור גרם לך נזק. תמיד יהיה מי שיטען שהאיחור לכשעצמו לא גרם לך נזק, ולך יהיה קשה להוכיח את הנזק ולכמת אותו, יתכן שתוכלי לטעון פגעה בזכותך לקבל מידע מהמוסד הרפואי, מה שמכונה בעגה המקצועית "פגיעה בזכות לאוטונומיה", אך גם גם כאן השאלה היא עלות מול תועלת, כלומר האם התועלת שתצמח לך מהגשת התביעה והפיצויים שתזכי שקולה כנגד העלות ולא רק הכספית.