סימני אזהרה לשבץ, או תופעת לוואי לכאבי ראש ממושכים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

16/10/2006 | 20:47 | מאת: Al

שלום, לפני כ-ארבע שנים סבלתי מכאבי ראש ממושכים, בבדיקות לא נמצא דבר שאינו תקין ואכן כאבי הראש נעלמו, כמו כן באותה תקופה חוותי שני ארועים קטנים שאז לא יחסתי להם חשיבות- בארוע אחד הרגשתי שיש לי קושי לדבר ברור, ובארוע אחר הייתה לי בעייה בראיה, מעין עיוות שדה הראיה. ארועים אלו היו למשך מספר שניות וזה חלף. שאלתי: 1) האם ארועים כאלו קשורים למצב של כאבי ראש ממושכים? 2) האם יתכן שהיה זה מעין אירוע מוחי זעיר?, ואם כן האם עלי לבצע בדיקות מיוחדות למרות שהאירוע היה לפני כ-שלוש שנים. בברכה AL

18/10/2006 | 09:12 | מאת:

שלום רב קיימת מדיניות כללית ברורה לגבי אירועים חשודים לאירוע מוחי . מה שאת עברת ניכנס לקטגוריה של TIA , אירוע חולף , וזה דורש בירור מסודר (אני מאמינה שעברת ) כולל הדמיה מוחית , בירורי לב וכלי דם , קרישות דם יתר . כמוכן טיפול מניעתי חווה כמו אספירין או פלביקס . כל זה דרך מעקב מסודר אצל נוירולוג ורופא משפחה . אין אפשרות לקשור כאבי הראש הכרוניים לאירועים אלה . בד"כ אירועים ווסקולריים אינם מלווים בכאבי ראש אלה עם יש עליות קיצוניות של לחץ דם בו זמנית או דימומים מוחיים . כל טוב