מיגרנה ואקמול פוקוס

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

08/06/2007 | 10:56 | מאת: מאיה ק

שלום בת 30 אני סובלת ממיגרנות כבר מספר שנים. לפני כשנה "גיליתי" את התרופה: אימיטרקס (סומטרידקס) ואני לוקחת אותה בעת מיגרנות קשות (בחילות, הקאות, חוסר ריכוז, אורות) אתמול מצאתי כדור: אקמול פוקוס שעזר לי מאוד בכאבי המיגרנה שהיו לי. מה ההבדל בין האקמול פוקוס לאימיטרקס מבחינה רפואית. אדגיש שהאימיטרקס מאוד מפחיד אותי כי הבנתי שהוא משנה את אופן תפקוד נימי הדם בראש? האם זה נכון? האם אכן האקמול פחות חזק מהאימיטרקס? במה את ממליצה להשתמש? תודה, מאיה

16/06/2007 | 20:48 | מאת:

שלום רב את יכולה להשתמש בכל אחד מהכדורים לפי מצבך . אקמול פוקוס כולל אקמול רגיל , אספירין וקפאין , דבר שמשפיעה על המיגרנה במנגנון של כיווץ כלי הדם (קפאין ) וגם אניאינפלמטורי (אספירין ) . גם קפה חזק טוב למיגרנה עם אספירין במידת הצורך. גם מקלחת קרה לראש שגורמת לזמן קצר כיווץ כלי דם טובה למיגרנה . אימיטרקס עובד על אותו המנגנון , כיווץ כלי דם וזה לא רק בראש ולזמן ממושך , כך משפר את הכאב במגרנה . כל טוב