נשירת שיער וחוסר ויטמנים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

04/12/2007 | 16:52 | מאת: ניר

ד"ר שלום, אני בחור בן 36 בחצי שנה האחרונה אני סובל מנשירת שיער מוגברת באיזור המפרצים ולכיוון ודילול שיער לכיוון הקודקוד לאחר שפניתי לרופא העור הוא חושב שהתופעה תחלוף כי ייתכן שזה כתוצאה מלחץ שהייתי בתקופה האחרונה . לאחר שפניתי לרופא המשפחה הוא הפנה אותי לבדיקות דם ולהלן התוצאות: וטמין B12 נמוך ,ויטמיו D נמוך מאוד תוצאה של 24 כאשר המקסימום הוא 100 והמינימום הוא 30 ת ברזל תקין (אציין כי לפני שנה וחצי בדקתי את רמת האבץ והוא היה נמוך בדיקת דם כללית ללא קשר לנשירה היום ) כיום אני צורך במשך 50 יום ויטמינים של סולגר אבץ, ויטמין B6 ,ויטמין D שמן דגים, ו-B12+חומצה פולית . להערכתי הנשירה נעצרה קצת האם לדעתך חוסר בויטמינים הנ"ל מסבירים את הנשירה ? אציין כי כאשר אני מסרק את השיער במברשת כשהראש מופנה כלפי מטה אני מרגיש צמיחה של שיער חדש יום או יומיים לאחר ההברשה . אשמח מאוד אם תוכל לעזור ולייעץ לי מה לעשות אני ממש בלחץ ולא יודע איך להמשיך מכאן והילך . תודה מראש ! ניר

05/12/2007 | 11:52 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום ניר, לצערי אצל גברים המחסור בויטמינים פחות משפיע על השיער. סביר להניח כי הלחץ שאתה שרוי בו מהווה זרז רציני לנשירה. אני לא יכול להמליץ לך מה לעשות בלי לבדוק.

05/12/2007 | 16:24 | מאת: ניר

ד"ר שלום, כיצד ניתן לקבוע פגישה האם אתה מקבל את כל קופות החולים ? ניר

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות