דר שלום

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

08/02/2016 | 20:44 | מאת: גיא27

דר שלום שמי גיא ואני בן 27 סטודנט. לפני הכל אציין שאני מאריך שיער כבר שנים ומרבה ללכת עם קוקו, עד לפני חודשיים הייתי חופף את השיער אחת לשבוע. קצת רקע משפחתי: אבא שלי קריח לחלוטין והחל להקריח בגילאי העשרה, לאחיו היו מפרצים עמוקים עד גיל 28, סבא מצד אבא גם הוא היה קריח לחלוטין מצד אמא הסיפור קצת שונה, סבא שלי זל הגיע לגיל 70 עם שיער מלא, ואילו אחיו של סבי מבוגר ממנו וגם לו יש עד היום שיער. אז ככה, הכל התחיל לפני שנה בערך, יצאתי מהבית עם שיער פזור לפגוש ידידה בעודי יושב מולה והיא הסתכלה לי על השיער במבט בוחן ולא ברור ואז אמרה:אתה יודע שהשיער שלך ניהיה דליל? כמובן שהשבתי לה באותו רגע בקור רוח ככה זה היה תמיד, יומיים לאחר מכן הייתי טרוד מאוד בנושא. מאז עברה תקופה ושחכתי מזה. לפני מספר חודשים היה מקרה נוסף, הסתרקתי ליד חברה שלי כשהשיער היה רטוב והיא אמרה לי: אתה צריך לסרק את השיער אחורה שאלתי אותה למה והיא אמרה:אין מה לעשות יש לך שיער דליל וככה זה נראה הכי טוב כמובן שמאז שוב שכחתי מזה. לפני חודשיים בערך אמא של ידידה שאלה אותי:אתה לא רוצה להסתפר? השיער שלך נורא מדולל, זה לא מפריע לך? מאז העניין הזה לא נותן לי מנוח. קבעתי בהקדם האפשרי תור לרופאת עור וכשפגשתי אותה היא בחנה לי את הקרקפת וטענה שאני סובל מקשקשים סבוריאה לאחר מכן נתנה לי שני שמפויים לטיפול מקומי אחד סבוסל והשני צטרימיד, בנוסף היא נתנה לי הפניה לבדיקות דם והנחיה לחזור אליה בעוד כחודש להתרשמות. עבר חודש, בצעתי את הבדיקות דם, חזרתי אליה להתרשמות, היא טענה שהבדיקות שבצעתי לנשירת שיער תקינות (אין לי מושג מה זה אומר, כי בעיית הנשירה והשיער הדליל ממשיכה) ובנוסף היא טענה שיש לי הפרעה חמורה בתפקודי כבד שאין לה קשר לנשירת השיער ועלי לפנות לרופא משפחה, בנוסף על כך היא טענה שאין מה לעשות בעניין נשירת השיער ואין לה טיפול עבורי, היא שלחה אותי לדרכי עם שני מרשמים נוספים לשמפויים שנתנה לי קודם, מיותר לציין שיצאתי מאוד מתוסכל משם, אני רציתי להתייעץ, האם מה שהיא עשתה תקין? האם כדאי להתייעץ עם רופא נוסף? בחודשים האחרונים יצא לי קצת לחקור את הנושא ואני יודע שיש בשוק טיפולים רבים היום כגון פרופסיה,מינוקסידיל, ניזורל. ובנוסף רציתי לשאול האם בדיקות דם שעושים כדי לאבחן נשירת שיער יכולות לשקף בעיה גנטית או נטייה להתקרחות גברית? או שמה הן סתם נועדו לבדוק חוסרים אחרים? תודה מראש.

09/02/2016 | 08:28 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

גיא שלום, 98% מהגברים הסובלים מהתדלדלות/התקרחות הסיבה היא גנטית הורמונלית כך שבדיקות הדם אינן נחוצות לצורך בירור עניין זה. יש היום, כפי שאתה מציין, טיפולים שונים וממליץ לך להתייעץ עם רופא עור נוסף.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות