בעיות של פה ולשון

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

27/09/2006 | 20:59 | מאת: נמי

אימי עברה לפני כ- 4חודשים בדיקת גסטרו למערכת העיכול דרך הפה ומאז סובלת מאוד מיובש בפה ובגרון, צריבה ושריפה חזקה של הלשון וכאבים לא מוסברים בגרון. מאז היא ביקרה אצל מספר רופאים בחיפוש אחר פיתרון (היא מתקשה לאכול ואף לישון). היא פנתה לרופא אף אוזן גרון שלקח דגימה מהשפה התחתונה הפנימית ושלח זאת לבדיקה, פנתה לרופא משפחה ואף לראומתולוג. אף אחד לא נתן ישועה. האם ידוע על תופעות כאלה בעקבות בדיקת הגסטרו? מה עליה לעשות? למי לפנות? אנא הגיבו במהירות כי קצרה הסבלנות וכוח סבלה. תודה רבה נמי

28/09/2006 | 15:36 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

שלום רב אני לא מכירה תופעה של תגובה כזו כתוצאה מבדיקת הגסטרוסקופיה, תיאורטית יתכן שיש דלקת כתוצאה מחומרי החיטוי שמנקים בהם את המכשירים בין בדיקה לבידקה, (אם כי אני מעולם לא נתקלתי בתגובה כזו) אך גם מצב זה צריך לחלוף אחרי מס ימים לכל היותר, יתכן גם מצב של פטריה בפה אך אני בטוחה שאפשרות זו נבדקה, אולי כדאי לפנות למרפאת פה ולסת ולהם יהיה רעיון? בברכה

19/10/2006 | 07:54 | מאת: מירי שאול

לפני כשבועיים הרגשתי שיש לי פצע בלשון שהציק מעט הסתכלתי במראה וראיתי מין חתיחה לבנה כמו עור שבולטת , חשבתי שזה מן פצע שהעור התקלף התעלמתי , אתמול הסתכלתי שוב במראה וזה נראה כמו חתיחת שומן שבולטת בצבע לבן , מוזר זה מואד קטן אך ניראה מוזר אף פעם לא ראיתי דבר כזה . מה זה יכול להיות ? לאיזה רופא צריך לפנות עור / משפחה / או אחר ממתינה לתשובה .

מנהל פורום מעי רגיש