רגישות לפרוקטוז

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

29/07/2016 | 17:48 | מאת: דניאלה

שלום בת 37 לפני 10 שנים התפתח מעי רגיש. בהתחלה הורדתי מוצרי חלב וקטניות וטיגון והצלחתי להתייצב. אבל בשנתייים האחרונות שמתי לב שפירות גורמים לרגישות והפסקתי שנתיים בכלל פירות פרט לחצי בננה ביום. כעת גם אם אוכלת פרוסת אבטיח זה מגיב ברגישות בבטן המון גזים ושלשולים. רציתי לדעת האם אפשר להחזיר את היכולת לאכול פרוקטוז. אם נניח בהדרגה אעשה חשיפה ואאכל קובית אבטיח ולמחרת שתי קוביות וכו האם בהדרגה הגוך יכול להחזיר את היכולת לאכול פרוקטוז בלי להגיב לא טוב? כמו כן האם העובדה שבמשך שנתיים לא אוכלים פירות ומעט יחסית ירקות וגם צממצתי מאוד את סוגי המזון גורמת לכך שהגוף פחות יודע לעכל מאכלים חדשים וצריך בהדרגה לחשוף אותו? תודה

30/07/2016 | 18:01 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום סביר להניח שאת אכן סובלת מאי סבילות לפרוקטוז. בניגוד ללקטוז, ספיגת הפרוקוןז תלויה בספיגת הגלוקוז, ולכן היחס בניהם בדיאטה הינו משמעותי. אם כלל אפשר להחזיר יכולת לספוג פרוקטוז ביעילות- אין תשובה חד משמעית, אך ניתן לפנות לדיאטנית מנוסה בתחום הIBS ולנסות בדרך אלמנציה להחזיר פרות לדיאטה כמו יש לבחון האם לא התפתחו חסרים בויטאמינים עקב מיעוט צריכת הירקות והפרות, וזאת שוב תוך התייעצות עם דיאטנית

מנהל פורום מעי רגיש