שואל שוב לאחר שלא קיבלתי תשובה כמעט חודש

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

18/12/2014 | 12:46 | מאת: רועי

שלום אובחנתי כסובל ממעיר רגיז לםני כשנה, שמתבטא בלחץ בבטן והתחלתי להשתמש בספסמלגין, לאחר כמה חודשים התחילו לי כאבים בצלעות מעל הבטן, אחרי שעברתי בדיקת גסטרוסקופיה כדי לשלול משהו חמור יותר, התחלתי ליטול גם מוטליום על בסיס קבוע מה שעזר מאוד. אחרי זמן נוסף ניסיתי להפסיק לקחת בכלל כדורים כדי לראות את התגובה, הסיפטומים חזרו ובנוסף התחילו לי כאבי גב עליון, באיזור המקביל לכאבים בצלעות מעל הבטן ולפעמים גם קצת מעל. לאחר שחזרתי לקחת את הכדורים כל הכאבים חלפו. לאחר כחודש הרגשתי שהתחושת לחץ בבטן חוזרת בצורה קשה, אז בהתייעצות עם הרופא החלפנו את הספסמלגין באלטרנטיבות לתקופה של שבועיים, הלחץ בבטן הופסק אך הכאב בגב חזר בצורה הרבה יותר רצינית. לאחר חודש שהרגשתי טוב בבטן ניסינו שוב פעם להפסיק לגמרי את הכדורים, אך הכאבי גב לא פוסקים וממש מפריעים לתפקוד. לאחר המון בדיקות אצל אורטופד ובדיקת מיפוי עצמות, לא התגלה שום דבר בגב. האם יש קשר בין המעי רגיז לכאבי הגב ? בינתיים לפני כשבועיים חזרתי לספסמלגין ומוטיליום אך ללא שיפור. אשמח לעזרה, תודה.

במידה וש גם תפיחות בטנית זה יכול להסביר כאב שקורן גם לגב. ככלל מעי רגיש הוא סינדרום של כאב ולפעמים מתלווים אליו כאבים כמו בפיברומיאלגיה, התייעץ עם ראומטולוג גם.

מנהל פורום מעי רגיש