בלסטוציטיס הומיניס והמעי הרגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

16/12/2014 | 00:29 | מאת: יעל

לפני כשנתיים נתגלו אצלי שני הטפילים הבאים: blastocystis hominis ו dientamoeba fragilis. טופלתי בפלג'יל שחיסל את האמבה אך לא את הבלסטוציסיטים. מאז החיים שלי סיוט -עצירות,צרבות,מצב רוח ירוד,משקל לא יציב,גזים צואה שורפת ומסריחה,פריחה וכו'. אני נמנעת מסוכר,גלוטן,מוצרי חלב ופחימות פשוטות וניסיתי מגוון טיפוליים טבעיים שהעלו חרס. בכמה אתרים שבדקתי חלק מהחולים שנטלו תרופה בשם Rifaximin דיווחו על שיפור. התרופה לא הייתה זמינה בישראל עד לא מזמן וכעת היא כן. מה הטיפול הממולץ עבור אנשים שסובלים מהטפיל הנוראי הזה?

התייעץ עם רופא הגסטרו שלך, זאת אפשרות אם כי עליך לדון עימו על מה שאתה סובל. הבלסטוציסטיס ייתכן ואיננו הגורם היחיד.

19/12/2014 | 14:41 | מאת: יעל

לאחר שנבדקתי אצל 3 גסטרואנטרולוגים,וכן במחלקה למחלות זיהומיות בבי"ח קפלן- כולם אמרו פה אחד שהבלסטוציטיס אינו פתוגן ופטרו אותי בIBS כי אין שום סיבה אחרת לתופעות שאני סובלת מהן. יש לך אולי המלצה לרופא גסטרו שכן יוכל לעזור לי?

מנהל פורום מעי רגיש