שאלה חשובה מאוד

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

23/09/2006 | 21:30 | מאת: שלומי

שלום רב, הבעייה שיש לי היא בעיקר שאני מרגיש צורך חזק ביציאה, לעיתים זה מלווה בתחושה קלה של כאב בטן. לרוב התחושה הזו באה גם עם בחילה, ללא הקאה. כיום כשיש לי צורך ביציאה, הצורך הוא חזק יותר כשאני עומד וכשאני מתיישב בשירותים הצורך הזה כמעט ונעלם. הצואה עצמה נראית מוזר למדי. או שזה נראה כמו קליפות, או שזה נראה כמו חתיכות קטנות ומוזרות. הצורה הידועה, של כמו צינור, וסליחה על התיאורים, כבר מזמן לא קיימת. גם אחרי יציאה כזו אני כמובן עדיין מרגיש תחושה של מלאות כאילו כלל לא הייתי בשירותים. אני למשל שלשום אכלתי המון וכמות היציאה היא ממש לא דומה ולא קרובה גם למציאות, בלשון המעטה. זה נראה כאילו עצירות אולי במידה מסויימת אבל זה לא.... הופנתי לרופא גאסטרו והתור הוא בעוד כשבועיים לערך. השאלה שלי אליך: האם ייתכן שיהיה צורך בסי. טי של הבטן ו/או קולונסקופייה חוזרת (למרות שקולונסקופייה מלפני שנה הייתה תקינה, אם כי התלונות לא היו בחומרה כמו שכעת). כמו כן כמו מה זה נשמע לך ? ובנוסף לכך האם התיאור של צורת הצואה הוא עניין של ממצא רפואי (עניין פתולוגי) ? האם לחשוב שצורת הצואה כמו שהיא כעת נובעת באיזו חסימה נגיד במעיים היא ריאלית או שאני סתם מודאג ? תודה.

24/09/2006 | 23:54 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

כל מה שאגיד כעת כמובן כפוף לכך שבדיקת הרופא הגסטרואנטרולוג תקינה צואה בחתיכות קטנות יכולה לנבוע מכך שהמעי מתכווץ בכוח וכך גורם לצואה להתפרק לחתיכות קטנות, או מכך שאדם לא צורך מספיק סיבים במזון ולכן נפח הצואה קטן, הפתרון לכך: לאכול מזון עשיר בסיבים, לשתות הרבה , לעסוק בפעילות גופנית (זה מזרז תנועת מעים) לפעמים אין ברירה וצריך להוסיף תרופות שעוזרות להתרוקנות או תרופות שמרפות את שרירי המעיים, בברכה

מנהל פורום מעי רגיש