מעי רגיש בהריון

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

21/09/2006 | 06:44 | מאת: ניצה

שלום, אני ממש בתחילת ההריון השני שלי ואני סובלת ממעי רגיש, עברתי את כל הבדיקות. בד"כ לפני מחזור אני סובלת מהרעה במצב, מאז שגיליתי שאני בהריון, שזה ממש טרי, כל יום נהיה יותר גרוע. אני הגעתי למצב של שילשולים חריפים מאד, הפחד שלי הוא שאני אאבד את ההריון בגלל זה. האם יש סיכוי? אני גם לא יודעת אם אפשר לקחת אימדיום או תרופות כאלה בגלל ההריון. יש למעשה פתרון לנשים בהריון?

24/09/2006 | 23:46 | מאת: ד"ר תמנע עליאש נפתלי

ניצה שלום בעיקרון, היכולת שלי לענות בוודאות דרך האינטרנט מוגבלת, ואת צריכה להבדק עי רופא כדי לוודא שאכן מדובר בתסמונת המעי הרגיש ולא משהו מעבר לכך, אם זו אכן תסמונת המעי הרגיש היא לא צריכה להשפיע על ההריון או לסכן אותו בשום צורה, באשר לנטילת אימודיום, תרופה זו שייכת לקטגוריה B מבחינת הסיכון לעובר, כלומר זו תרופה שלא הוכח שהיא מזיקה, שבחיות מעבדה הראו שבמינון גבוה היא לא גורמת לכל נזק לעובר, אך גם לא הוכח בוודאות גמורה שהיא בטוחה לחלוטין, כי אין מחקרים בנושא זה, וכפי שאת מבינה, גם לא ניתן לעשות מחקרים כאלה.. לכן אני מציעה לך, בוודאי בשליש הראשון של ההריון שהוא התקופה הרגישה ביותר מבחינת סיכון לעובר, לנסות פתרונות אחרים כמו תוספת סיבים למזון, ארוחות מסודרות, כלכלה עוצרת כמו אורז, בננות וכו', והכי חשוב לזכור שזו תקופה קצרה וזה עובר, שיהיה במזל טוב

מנהל פורום מעי רגיש