גזים עצירות ותשישות

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

28/01/2007 | 14:49 | מאת: מימי

שלום רב, מזה מס' חודשים אני סובלת מעייפות למרות שאני ישנה היטב ומספיק שעות בלילה (8-10). בהתחלה זה התבטא אחרי ארוחות הצהריים באובדן אנרגיה עד כדי בחילה ותשישות נוראית, ובתקופה האחרונה אני סובלת מאד מגזים, בטן נפוחה, צואה (אם כבר קיימת) בצורת גללים וכמובן העייפות הנוראית מהבוקר כבר, שזה ממש מטרד גדול. אציין, כי אני משתדלת לאכול מאוזן ומסודר לרב ירקות, חיים או מבושלים לא מזון מטוגן, ולא מזון שמן במיוחד. אוסיף שגם איני מצליחה לרדת במשקל למרות שאני שומרת על דיאטה מאוזנת (משקלי 61 ק"ג, גובהי 1.64). בדיקות דם שלי תקינות ולא חסר לי ברזל וכד'. אשמח לשמוע הצעות לבדיקות או רעיונות לסיבות לעייפות האם הן נוגעות לגסטרו. תודה

נסי להפחית צריכת סיבים (ירקות ופירות) למשך שבועיים, יש לנסות גם להפסיק מוצרי חלב לתקופה זהה. עייפות היא תלונה מאד לא ספציפית ויכולה להיות קשורה למצבי דלקת של המעי אולם גם לתת פעילות בלוטת מגן ולחסר בויטמין B12 ולמצב דחק וחרדה. אני מציע פנייה לרופא משפחה להשלמת בדיקות דם לברור חסר בויטמין B12, חומצה פולית, תפקודי בלוטת מגן, שקיעת דם, סרולוגיה למחלת צליאק. במידה והכל תקין והכלכלה השונה לא פתרה את בעית התפיחות נסי לתאם תור לדיטאנית ולרופא גסטרואנטרולוג.

13/05/2007 | 16:22 | מאת: לד"ר

צריכת סיבים לא אמורה למנוע עצירות

מנהל פורום מעי רגיש