כאבים בבטן עליונה מלווים בקולות, גזים וגרפסים

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

13/05/2011 | 11:43 | מאת: דני

שלום, בגיל 3 הייתי מאושפז הרבה בבתי חולים בעקבות בעיות בבטן שיצאתי מהן עד גיל 6. מאז תמיד העיכול אצלי הוא סביר אך הרבה פעמים ישנם כאבי בטן, גזים וגרפסים. כיום אני בן 27. לפני כ 4 חודשים מאוד כאבה לי הבטן העליונה והיציאות שלי היו בצבע ירוק, אחרי סדרת בדיקות מצאו בבדיקת צואה כי היה לי חיידק קומפילובקטר (הבדיקה להליקובקטר יצאה שלילית), C.T בטן היה תקין, בדיקות דם תקינות מלבד זה שהקרטנין היה בנורמה אך הכי עליון. קיבלתי אנטיביוטיקה וזה התמתן. לאחרונה שוב פעם חזרה האי נעימות שמתבטאת בכאבים בבטן העליונה במרכז (אזור הכיבה), רעשים מהבטן שמגיעים מאותו האזור, גזים מרובים וגרפסים, מספר פעמים התעוררתי באמצע הלילה 2-3 פעמים בגלל גזים בבטן, ליציאות התחיל להיות מרקם ירקרק. קיבלתי שוב פעם את אותה אנטיביוטיקה אך הפעם זה לא עזר לכאבים ולקולות אבל היציאות שלי תקינות (2-3 פעמים ביום) בצבע ובמרקם תקין. בנוסף ניסיתי ביומיים האחרונים לקחת בארוחת צהריים אינזימי עיכול, זה הוריד לי את הכאבים בבטן אחרי הצהריים אבל לקראת הערב זה חוזר. הרופא שלח אותי לבדיקות דם כלליות, פרזיטים בצואה והליקובקטר. לשאלותיי : איזה בדיקות נוספות אני צריך לדרוש מהרופא כדי לעלות על מקור הבעיה, האם תסמינים אלו מוכרים לך ומצביעים על איזושהיא בעיה מוכרת. חשוב לציין שאמא שלי נפטרה לפני זמן קצר עקב סרטן בקיבה בגיל 50 ולפיכך התסמינים הקיימים אצלי מעוררים לי חשד רב.

14/05/2011 | 09:09 | מאת: ד"ר אליזה טיומני

שלום דני קיימות מספר אבחנות מבדלות אשר יכולות לבוא בחשבון אך זה לא המקוםצלדון על זה דכאי לך לפנות לבירור של רופא גסטרו אם טרם ביקרתה. בינתיים אני היתי מציעה לך לקחת תקופה ארוכה של 3-6 חודשים פרוביוטיקה המכילה כמות כדולה של מספר זנים של חיידקים טובים- הכי טוב שקיים הוא VSL-3 . זה יעזור לאיזון חיידקים בבטן וישפר גזים,ראשים ויציאות.

26/12/2017 | 12:29 | מאת: אני

שלום לך אני יודעת שעבר זמן רב מאז שכתבת פה, אך אם במקרה תראה את תגובתי ברצוני לשאול אותך האם מצאת מהי הבעיה שלך? ואם כן כיצד טופלת ואצל מי? אני סובלת מבעיות זהות לשלך. תודה רבה.

18/01/2018 | 05:47 | מאת: גוזף

עוקב :(

מנהל פורום מעי רגיש