כאבים באזור המעי הגס והרקטום

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

26/09/2010 | 11:22 | מאת: רחל

שלום, אני סטודנטית בת 26. במהלך השנה שחלפה החלו להתפתח אצלי כאבים חדים (כמו דקירות) באזור המעי הגס וברקטום. בעבר חשבתי שזה קורה ביגלל שאני יושבת הרבה, מכיוון שזה בא והלך ובדר"כ הרגשתי שזה מתחזק אחרי ישיבה ממושכת, אבל עכשיו, אחרי כמעט שנה, הכאבים נעשו חזקים יותר וכל פעם שיש לי יציאה או גזים, יש אזור מסויים שכואב מאוד חזק. הלכתי לבדיקה אצל הגסטרואטרולוג שבדק את החלק התחתון של המעי. כאשר הוא ניסה להתקדם יותר לאורך המעי, הרגשתי כאב עז שגרם לי לצעוק ולכן הוא לא יכל להמשיך (עד איפה שהוא הגיע הכל היה בסדר). הוא נתן לי הפניה לקולונוסקופיה. אני בשלבים לקבוע טור. רציתי לדעת מה דעתכם? מה זה יכול להיות? חוץ מהכאבים הנורא חזקים האלה אין לי שום דבר- אין עצירויות, שלשולים דימומים וכד'.. בתודה רבה, רבה מראש רחל

26/09/2010 | 19:51 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

קולונוסקופיה בודקת את חלל המעי ואין לך טחורים/פוליפים/סדק וכו'. מה שצריך זה לבדוק את שרירי רצפת האגן (בדיקה ידנית בלבד) לעתים שרירים מתוחים יתר על המידה יכולים לגרום לכאב שאת מתארת.

מנהל פורום מעי רגיש