רגישות ללקטוז

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

25/09/2009 | 08:37 | מאת: שוש

אני סובלת זמן רב מנפיחות בבטן. גם אחרי ארוחה קלה הבטן נראית כאילו שאני בהריון. קראתי שאחת הסיבות האפשריות לכך היא אי סבילות ללקטוז שנמצא במוצרי חלב. אני צורכת המון מוצרי חלב במשך היחום, בעיקר חצי אחוז עדלוש אחוז. יש ימים שהתפריט שלי הינו בעיקר רק ממוצרי חלב, בוקר צהריים וערב. החלטתי לעשות ניסוי ולהמנע ממוצרי חלב לתקופה מסויימת כדי לבדוק אם ללא מוצרי החלב תופעת הנפיחות תרד. לכן יש לי אלייך מס' שאלות: 1- מה לדעתך נחשב לתקופה מספקת על מנת לחוש בשינוי? שבוע, שבועיים? 2- חלבונים אין לי בעיה לקבל ממקור אחר אך מאילו מאכלים אוכל לקבל סידן? יש לציין כי אני בת 26 ושומרת על פיגורה ככך שאשמח לשמוע על מוצרים שאינם משמינים. 3- האם קיימים מוצרי חלב ללא לקטוז? איפה ניתן להשיגם ואייך הם נקראים? 4- האם קיימים מווצרים בכלל גם לא חלביים שאינם מכילים לקטוז? אייך הם נקראים ואיכן נקנים? אודה לך אם תעני על כל השאלות במסודר. רב תודות

לקריאה נוספת והעמקה
26/09/2009 | 21:41 | מאת: ד"ר יהודית אסולין-דיין

שלום שוש, אכן אי סבילות ללקטוז יכולה להסביר חלק מתלונתייך. לגבי יתר השאלות מציעה לפנות לפורום תזונה קלינית באתר דוקטורס. בברכה, ד"ר אסולין

מנהל פורום מעי רגיש