טיפול בצמיחת יתר של חיידקים

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

25/05/2020 | 22:28 | מאת: אביתר

שלום גיל 35. אחרי שנים של כאבי בטן וגזים וכו' ההערכה היא שיש לי צמיחת יתר של חיידקים שגורמת לדיפפסיה וכאבי בטן וגזים וכו'. הומלץ טיפול. הגסטרו בקופח המליץ ריפקסימין גסטרו אחר אמר שמנסיונו ריפקסימין לא עוזר והמליץ לקחת ריפקסימין עם נאומיצין או אפשרות אחרת ציפרודקס עם פרוטוסיד. אשמח לשמוע מה דעתך האם ברוב המקרים ריפקסימין מספיק טוב? וקראתי שיש שני סוגי SIBO את הרגיל ואת ה methane-predominant SIBO איך אפשר להעריך לאור התסמינים איזה מהם יש לי? תודה רבה

31/05/2020 | 22:58 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום טיפול ברפקסימין בדרך כלל מספק ניתן להוסיף נאומיצין להרחבת טווח הטיפול, אך בדרך כלל ניתן להסתפק ברפקסימין הטיפול הינו גם אבחנתי ( שיפור מכוון לאבחנה של SIBO) וגם טיפולי כמובן

מנהל פורום מעי רגיש