עיבוי דופן מעי נגרם בהכרח ממחלת מעיים דלקתית?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

03/12/2019 | 20:24 | מאת: אנונימית

לפני כשנתיים עקב כאבי בטן חוזרים שהלכו והחריפו הגעתי לבית חולים שם עשו לי בדיקות שתן ובדיקות דם שהיו תקינות אולם כיוון שהכאבים היו נורא חזקים ונמשכו תקופה המשיכו לברר ובCT בטן נמצא שישנה תקיעת שומן קלה ועיבוי בדופן המעי. נאמר לי שזה כנראה קוליטיס. עם הזמן היו תקופות טובות יותר וטובות פחות ולאחרונה הכאבים חזרו עם אנמיה(ההמוגלובין שהיה לי בבדיקות כשהתגלה דלקת היה 12 או 11) והיום ההומוגלובין הוא 9.5 חוץ מאנמיה כל הבדיקות מעבדה אצלי תקינות.. ירדתי 3 קילו בשלושה חודשים,סובלת מבחילות ועצירות וכאבי בטן עייפות.. נאמר לי שאהיה חייבת לבצע בדיקת גסטרוסקופיה, קולונןסקופיה וקלפרוטקטין על מנת לאבחן את המצב כלומר לא בטוח שיש לי קוליטיס כמו שחשבו. רציתי לשאול מה עוד יכול לגרום לעיבוי של דופן המעי ותקיעת שומן? האם זה מצב שלא בהכרח מעיד על דלקת כרונית ומה הסיכויים שיש לי דלקת כרונית במעי על פי המידע שנתתי כאן? אני מאוד מפחדת מבדיקות פולשניות אבל כנראה שאין ברירה....

08/12/2019 | 21:49 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום עכירות שומן ועיבוי דופן הינם סימני דלקת אין ספק שיש מקום לקולונוסקופיה

מנהל פורום מעי רגיש