רגישות ללקטוז
דיון מתוך פורום מעי רגיש
שלום אני בגיל 42 בגיל 24 היתה לי תקופה של שלשולים בדיקות תקינות ואובחן כ IBS. באותה עת לצערי בעצת נטורופטית הפסקתי לחלוטין לאכול מוצרי חלב אפילו לא גבינה צהובה ופיצה ( עד אז אכלתי בלי שום בעיה כל הילדות ). גם לא היתה לי בדיקת נשיפה ללקטוז, סתם הוחלט להפסיק. אחרי שנתיים שלוש ניסיתי לחזור למוצרי חלב ראיתי שפתאום גורם לכאבי בטן וגזים ונדמה לי שאפילו משולש פיצה הגיב לי לא טוב. מאז לא נגעתי במוצרי חלב. סהכ כבר 18 שנה ללא מוצרי חלב בכלל. רציתי לשאול 1. אם אני רוצה לנסות לאכול שוב גבינה צהובה נניח חצי פרוסה בהתחלה. האם זה ניסוי סביר? או שאחרי 18 שנה שהגוף שלי לא הכניס אפילו גרגיר לקטוז זה בעייתי? 2. יש מעת לעת כאבי בטן והומלץ קולוטל. בקולוטל יש 100 מג לקטוז פר כדור זה כמו 2 פרוסות גבינה צהובה. האם אני יכול לקחת כדור קולוטל נגד כאב בטן? או שבאופן פרדוקסלי הוא יגרום לי להרבה יותר כאבי בטן בגלל הלקטוז? תודה רבה
שלום חשןב להבין שאי סבילות ללקטוז אינה רגישות, אלא ירידה בכמות האנזים המפרק את הלקטוזץ אי לכך , חוץ מחוסר נעימות, אין סכנה בניסיון צריכת מוצרי חלב גבינה צהובה הינה ענייה בלקטוז, ובדרך כלל ניתן לצרוך אותה אין סכנה כלל בצריכת מוצרים עם כמות מינימאלית של לקטוז- כי שוב זה לא רגישות