שימוש בתרופות נגד רפלוקס במינון גבוה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

20/01/2019 | 09:11 | מאת: אביתר

שלום אני בן 50 רזה. סובל כבר כ 10 שנים מרפלוקס צרבות שיעול וכאבים ברום הבטן לאחר אוכל. בשנים האחרונות יש גם בחילות לאחר האוכל. כתוצאה מכך ירדתי במשקל מ 60 קג על 1.78 ל 50 קג בלבד!! המון ימים של קצת בחילה שגרמו לי לאכול פחות וכו'. 2 גסטרוסקופיות תקינות כולל לפני שנה. אובחן כ GERD וגם פונקציונלי. עשיתי שינוי תזונתי מתאים בלי קפה תה אלכוהול ועוד זה קצת עוזר אבל לא פתר את הבעיה. נתנו לי לוסק אבל גרם לכאבי ראש ושלשולים גם לנטון גרם לזה לכן עברתי לשימוש בתרופת גסטרו. בלי תרופות אני יורד במשקל בעיקר בגלל שיש בחילה אחרי אוכל וגם קצת שיעול וכאב. אני מנסה לעלות בחזרה במשקל כי משקל 50 לא טוב ואני חלש יחסית. הבעיה... רק עם 3-4 כדורי גסטרו 20 ביום אני מצליח לאכול כמו שצריך ולעלות במשקל אבל זה כ 60-80 מג ליום. הדילמה. מצד אחד אם לא אקח 60-80 מג גסטרו ליום ארד במשקל וזה מסוכן. מצד שני אם לוקח לאורך שנים 60-80 מג גסטרו זה לא בריא. מה יותר מסוכן? המשקל או לקחת גסטרו 60 ביום? מה דעתך? מה כדאי לעשות? תודה רבה

22/01/2019 | 22:38 | מאת: ד"ר קרטר דן

שלום האופציות הקיימות- שילוב של תרופות נוספות כגסטרו+ גוויסקון מאו גסטרו_ ESSOX טיפול ניתוחי המשך טיפול במינון גבוה של גסטרו

מנהל פורום מעי רגיש