האם כדאי לבדוק sibo גם לאחר שימוש בלורימקס?

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

23/08/2018 | 03:08 | מאת: עומר

שלום, יש נפיחות בבטן, הלכתי לפני 3 שנים לרופא ואחרי כל הבדיקות שיש בערך : צואה, דם, קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה, ct שיצאו תקינות. הומלץ לי לנסות לורימקס 10 יום ולא עזר. 1. האם יש טעם לבצע בדיקת sibo שלא עשיתי? או בדיקות נוספות אחרות? 2. במידה ובבדיקה יגלו sibo, הטיפול הוא אך ורק לורימקס? כי לא עזר ואם ככה מה כבר אפשר לתת לי?

23/08/2018 | 07:56 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום ניתן לבצע את בדיקת הSIBO גם לאחר הטיפול הבעיה בבדיקה הינה מהמנות נמוכה עקב מספר בעיות טכניות בבדיקה כמובן שניתן לתת אנטיביוטיקה אחרת- רחבת טווח- לטיפול אם הלורמיקס לא מספיק וכן להוסיף פרוביוטיקה

מנהל פורום מעי רגיש