אמיטיזיה שהפסיקה לעבוד או תסמינים הוחמרו

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

23/07/2018 | 15:56 | מאת: יעקובי

אני סובל ממעי רגיש שמאופיין בעצירות ולוקח כבר שנה באופן קבוע אמיטיזיה 8 מקג פעמיים ביום שהייתה עוזרת לי והצואה הייתה יוצאת בקלות . בחודשים האחרונים נראה שהתרופה לא עוזרת או שהעצירות מוחמרת יותר והצואה קשה ויש קושי בהתרוקנות . השינוי היחיד שעשיתי זה תחילת טיפול בPPI 40 מג קונטרולוק פעמיים ביום לטיפול בריפלוקס . האם PPI למעשה מנטרל את השפעת האמיטיזיה ? ראיתי שיש מינונים שונים לאמיטיזיה לפי דרגת חומרה . פעמיים 24 מקג לעצירות כרונית ופעמיים 8 מקג למעי רגיש , האם זה נכון לשקול עם רופא להעלות מינון של אמיטיזיה ל 24 מקג עד שהמצב ישתפר ולחזור ל מינון רגיל של 8 מקג ?

28/07/2018 | 22:03 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום ניתן להעלות את מינון האמיטיזה ל24 מקג פעמיים ביום לא ידוע לי על קשר בין שימוש בPPI ליעילות של אמיטיזה

מנהל פורום מעי רגיש