אנטיביוטיקה והפגיעה שלה בפלורת המעי

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

19/07/2018 | 16:45 | מאת: יעקב

הבנתי שטיפול אנטיביוטי ממושך גורם לשינויים בפלורת המעי ועלול למעשה להביא טריגר לתופעות של מעי רגיש , רציתי לדעת כמה זמן בערך לוקח לפלורת המעי להתאושש ולאיזון בין חיידקים טובים לרעים להתרחש כמו לפני הטיפול האנטיביוטי ומה התרומה אם בכלל של פרוביטיקה לזה או שזה בכלל אפקט פלצבו ?

19/07/2018 | 17:48 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום התאוששות הפלורה הינה אינדוודואלית ותלויה במאחסן, החיידיקם , סוג האנטיביוטיקה ומשך הטיפול לכן ההתאוששות יכולה לארוך בין ימים לחודשים פרוביוטיקה אכן מסייעת ולא מדובר באפקט אינבו

מנהל פורום מעי רגיש