מעי רגיז ונקודות לבנות בצואה בעבות בעקבות שיגלה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

16/07/2018 | 13:07 | מאת: ניר

שלום, לפני כשנתיים חזרתי מטיול בצפון הודו כשבועיים לפני החזרה היה איזה אירוע בבטן שגרם לחולשה כללית ושלשולים קשים עם חום. החולשה והחום עברו לאחר מספר ימים אבל המעי היה במצב מאוד רגיז, פניתי לרופא משפחה ובבדיקת צואה היו תוצאות חיוביות ל'שיגלה'. נטלתי אנטיביוטיקה ומצב השתפר מבחינת המעי הרגיז אך מאז לעיתים קרובות מאוד מופיעות אצלי נקודות קטנות לבנות בצורה בגלים משתנים בין גודל של גרגר שומשום לגודל של גרעיני תירס. לא מצאתי קשר למה שאני אוכל או לא אוכל בהקשר להאם ואיזה גודל יהיו הנקודות הלבנות הנ"ל. פניתי שוב לרופא המשפחה ועשינו המו ןבדיקות צואה נוספות וכולן היו שליליות. מבחינת מעי רגיז, המצב יחסית קל אבל בהחלט שונה מהמצב הפרהמורבידי (מעולם לא היו לי סימנים של מעי רגיז לפני). אשמח לדעת מה יכול להיות מקור הנקודות הלבנות? וכמו כן האם יש בדיקות מעבדה מומלצות שיכלות להתאים?

17/07/2018 | 23:58 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום כמובן שאי ני יכול לאבחן את מקור הנקודות הלבנות בפורום. ניתן לבקש הפניה לבדיקת צואה לפרזיטים. יתכן ומדובר בשיירי מזון ניתן לבקש גם בדיקתPCR בצואה למזהמים. הבדיקה מבוצעת במסגרת מרפאת מטיילים בשיבא

מנהל פורום מעי רגיש