בדיקת קולונסקופיה וגסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

28/09/2017 | 15:43 | מאת: מזל

בסד שלום. בת 59 , למעלה משנה סובלת משלשולים חסר שליטה , כאבי בטן, גזים התקף שנמשך כשבוע וחולף. רופאת המשפחה אמרה אולי מעי רגיש. קולונסקופיה יצא תקין. גסטרוסקופיה יצא בקע סרעפתי. מה לדעתך ההתקפים האלה? האם באמת מעי רגיש? מה עושים ? האם יש טיפול? תודה חתימה טובה . מזל

01/10/2017 | 22:10 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום יש מקום להמשך בירור השלשולים. יש לבצע בירור של מעי דק על ידי בדיקת קפסולה או CT או MRI כן יש לבדוק גורמים נוספים כבעיות אנדוקריניות לגבי חוסר השליטה יש גם לשקול ביצוע בירור על ידי מנומטריה ובדיקת סוגרים על ידי אולטראסאונד

מנהל פורום מעי רגיש