מעי רגיז או קרוהן?...

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

14/09/2017 | 19:06 | מאת: לילך

שלום כבר כמה שנים יש לי תסמינים שלרוב זכו לאבחנה של מעי רגיז (ריבוי יציאות לעיתים, נפיחות, כאבי בטן לפעמים בחילות - שבאים והולכים בתקופות). בעבר, רופא גסטרו של מכבי שלח אותי לבדיקות דם על מנת לבדוק חשד למחלות מעי. בבדיקות יצא C.R.P מעט גבוה (0.8) ASCA IgA גבוה (36.6) ו-ASCA IgG תקין (16.7). (יש לציין שכבר שנים אני לוקחת גלולות למניעת הריון - הבנתי שזה עלול להשפיע על התוצאות) לכן עלה חשד לקרוהן והוא שלח אותי לבדיקות של קפסולה המצלמת את המעי, כדי להימנע מבדיקות פולשניות. עם זאת, הקופה מסרבת להשתתף במימון הבדיקה. ראשית, רציתי להתייעץ - האם בדיקה כזו היא הכרחית? או שזה פשוט מעי רגיז וזהו?... (אין במשפחה שלי אנשים שסובלים מקורהן, כן יש הסובלים ממעי רגיז). אם כן - אשמח לקבל המלצה על מכון שמאגד בתוכו בדיקות וגם ייעוץ רפואי, כדי שאוכל לעבור בדיקה *לא פולשנית* כדי לבדוק חשד לקרוהן (אין סיכוי שאני אעשה קולונוסקופיה בגיל 29, בטח אם יש לי אפשרות אחרת...) אני מעדיפה ללכת ליעוץ פרטי תחת קורת גג אחת ולעשות את הבדיקות מהר ככל הניתן ולחסוך זמן ועוגמת נפש. תודה מראש לילך

16/09/2017 | 13:14 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום כאשר התסמינים הינם משמעותיים וקיים חשד למחלת מי דלקתית, ואם רק כדי לשול מאופציה זאת, מומלץ להתחיל בבירור של קולונוסקפיה עם הדמיית מעי דק סופי. ברב המקרים יהיה די בבדיקה זו על מנת לאבחן מחלת קרון היתרון של הקולונוסקפיה הינה באופציה לדגום ממצאים פתולוגיים,אופציה שלא קיימת בבדיקת הקפסולה. ASCA אינו נוגדן ספציפי למחלת מעי דלקתית, אך קיומו מאפשר התחייסות. לסכום- ממליץ על בירור מקובל ללא קיצורי דרך יקרים שבסופם תצטרכי לבצע קולונוסקפיה ( כי הקפסולה אינה מדגימה את המעי הגס)

מנהל פורום מעי רגיש