צרבות וקיבה רגישה מאוד

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

25/06/2017 | 01:31 | מאת: יעל

אני בת 17 סובלת מדלקת פרקים מטופלת בהומירה כבר 6 שנים. בשנה האחרונה היו לי התקפי צרבת הנמשכים כשבועיים במהלכם כל ארוחה גורמת לצרבת ולפעמים להקאות רופא משפחה נתן מרשם לomepradex שעזרה לצרבות אך לא לקיבה הרגישה. בדיקת הליקובקטר חזרה שלילית. חשוב לציין כי לרוב כאבי הבטן מתחילים כתוצאה מאכילת מאכלים מטוגנים,מלוחים או לאחר אכילת ארוחה גדולה. השאלה היא האם זה אפשרי שהצרבות נובעות מהשימוש בתרופה נגד דלקת פרקים? האם זה יכול להיות משהו רציני? האם אפשרי שבגיל צעיר יש קיבה מאוד רגישה ופשוט צריך להמנע מאכילת מזון לא בריא לגמריי?

27/06/2017 | 21:26 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום איני רואה קשר בין היומירה לכאבי הבטן יש מקום להמשך בירור על ידי גסטרוסקופיה וUS בטן, כמובן לאחר הערכת גסטרואנטרולוג ניתן גם לשקול המרת האומפרדקס בנקסיום או לחלופין העלאת מינון האומפרדקס

מנהל פורום מעי רגיש