רמוטיב IBS

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

17/06/2017 | 09:44 | מאת: נועם

שלום בן 38 סובל מ IBS כבר כמה שנים שהחמיר מאוד בשנה האחרונה עם כאבי בטן עוויתיים די קשים לפעמים ועם עצירות ( אחת לחודשיים שלושה יש גם יום עם שלשול משמעותי אבל רוב הזמן עצירות די קשה ). לא סובל מדכאון וגם לא מחרדות פרט לכך שבתקופות שיש יותר כאבי בטן או יותר עצירות אז אני מוטרד מכך שזה יפריע לי בעבודה או בדרכים וכו'. מעבר לכך אני אדם פעיל נשוי ילדים, עובד וכו'. הייתי אצל גסטרו בקופח אמר לי אולי תנסה רמוטיב זאת תרופה פשוטה יחסית ואולי תסייע לך ל IBS. האם רמוטיב משפיע ישירות על המעי ויכול לסייע ב IBS קשה עם נטייה לעצירות? או שההשפעה היא רק על מצב רוח וחרדות במוח? האם זה טיפול סביר? תודה רבה

17/06/2017 | 10:17 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום רימוטיב הינה תרופה טבעית לטיפול בדכאון הטיפול המרכזי ( פועל על מנגנונים במח) המקובל בIBS הינו תרופות מקבוצת הSSRI או הSNRI. הרימוטיב אינו נכלל בניהם מאחר ואתה שולל בעיה נפשית, ניתן לנסות טיפול בתרופה חדשה שנכנסה לארץ- האמיטיזה המיועדת לטיפול בעצירות כרונית ובתסמונת מעי רגיש

מנהל פורום מעי רגיש