מעי רגיש
דיון מתוך פורום מעי רגיש
שלום. גיל 31 אני סובל שנים ממעי רגיש. יש לא מעט מאכלים שגורמים לכאבי בטן לפעמים קשים ושלשולים. בשנה האחרונה יש אפילו החמרה ואפילו קצת ירדתי במשקל. בדיקות דם וצואה תקינות. בבדיקות לצליאק גם בדיקות דם וגם בגסטרוסקופיה שבוצעו לפני 10 שנים לא היה צליאק. רציתי לדעת האם מי שאין צליאק יכול להיות רגיש ללחם אחיד רגיל? אני אוכל כל יום 10 פרוסות לחם אחיד ומסתדר איתו מצוין. יש ימים שאם נניח אאכל רק לחם אין לי כאבי בטן ואין גזים ושלשולים. אבל יש כאלה שאומרים שגם אם אין צליאק לחם אחיד עלול לגרום לרגישות במעי. דיאטנית אחת אמרה תפסיק לגמרי לחם לחלוטין! אבל אז אאבד 800 קלוריות ביום... דיאטנית שניה אמרה שטויות תמשיך לחם... מה עושים? האם באמת יש רגישות ללחם בלי צליאק ואם היתה לי רגישות זה לא היה אמור לגרום לי לתופעות לוואי בימים שאוכל רק לחם? תודה רבה
שלום פתרון פשוט מאד- אם הלחם אינו גורם להחמרת תסמיניך, אין סובה שתפסיק לאכול אותו
תודה אם הלחם גורם להחמרת התסמינים אז זה צריך להיות באותו יום או יומיים. כי הדיאטנית אומרת שאולי עצם זה שאוכל לחם לטווח ארוך אז זה יוצר קושי עם מאכלים אחרים בגלל יותר דלקת במעי או יותר רגישות במעי.. ?