כאב בטן עוויתי IBS

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

12/06/2017 | 12:51 | מאת: מאור

שלום בן 35 סובל מכאבי בטן כל בדיקות הדם ומעבדה תקינות אז אובחנתי כסובל ממעי רגיש. אחת לכמה זמן יש לי פתאום כאבי בטן עוויתיים קשים מאוד מגיע בגלים כל כמה דקות גל שבו הבטן שלי מתעוותת וכואבת מאוד ואז יש הקלה ועוד גל והקלה. בד"כ זה נמשך כשעה ואז מתחילים שלשולים ואחרי כמה גלים נוספים עם שלשולים כל הסיפור נגמר בדרך כלל כשעתיים מההתחלה. רציתי לשאול 1. בזמן התקף כאב חזק האם כדור קולוטל יכול לסייע? תוך כמה זמן הוא משפיע? אם נניח לוקח לו שעה שעתיים עד שמשפיע אז ממילא כבר לא יעזור. אבל אם ההשפעה שלו מהירה יותר אז יוכל להספיק לעזור? 2. האם יש כדור אחר או משהו אחר שיכול להרגיע או להקל על עוויתות וכאבי בטן? תודה

15/06/2017 | 21:54 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום מציע לנסות קולפרמין בזמן ההתקף, 1-2 כדורים, פעמיים ביום בהצלחה

16/06/2017 | 00:45 | מאת: מאור

תודה 1. קולפרמין מגיב מיידית? אני צריך משהו שבזמן עווית יוכל להשפיע תוך דקות גג חצי שעה... 2. סובל מצרבות. אפשר לקחת קולפרמין כשיש צרבות? תודה

מנהל פורום מעי רגיש