אי ספיקה אקזוקרינית

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

07/05/2017 | 22:03 | מאת: שי

שלום בן 49. בהתייעצות עם אנדוקרינולוגית היא אמרה שאולי יש לי אי ספיקה אקזוקרינית של הלבלב אבל שזה רק השערה בגלל תסמינים של ירידת משקל, מדי פעם שלשולים, לעתים כאבים ברום הבטן ועוד. US בטן תקין. בדיקות דם תקינות. היא המליצה שאגש לגסטרו. רציתי לשאול איך בודקים אם יש אי ספיקה אקזוקרינית של הלבלב ואם היה לי את זה האם היו אמורים לראות משהו בבדיקות דם שגרתיות. תודה רבה

09/05/2017 | 22:47 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום יש בדיקות מיוחדות לנושא זה הכוללות בדיקות דם וצואה, וכן תגובה לטיפול אנזימתי מדובר בהפרעה נדירה. מבנה תקין של הלבלב מכוון לכך שהסכוי להפרעה כזו נמוך עוד יותר

מנהל פורום מעי רגיש