ASCA

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

27/03/2017 | 14:40 | מאת: אופיר

שלום אני בן 24. לפני 4 שנים בסוף הצבא היו כאבי בטן ושלשולים כמה חודשים. עשו לי אז בדיקת ASCA תוצאה של 60 הנורמה עד 10. ה ASCA השני יצא תקין וה ANCA יצא תקין שניהם. אבל עשיתי אז פעמים קולונוסקופיה שהיתה תקינה ואמרו לי שזה כנראה מסטרס ומעי רגיז. שיניתי את התזונה והמצב השתפר וכבר 4 שנים רק לעתים רחוקות כאבי בטן. אבל בחודשיים האחרונים הכל חזר ואני רוצה לחזור על הבירור. רציתי לדעת אם צריך לחזור גם על בדיקת ASCA או שזה משהו שבודקים רק פעם אחת בחיים ולא משנה אם זה השתנה?

27/03/2017 | 18:52 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום Ascaאינה בדיקה בבירור רגיל ותפקידה העיקרי הינו לסייע להבדיל בין מחלת קרון לקוליטיס כיבית

מנהל פורום מעי רגיש