כדור למעי רגיש

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

17/03/2017 | 10:21 | מאת: גיא

שלום אני בן 28. אחת לכשבועיים שלושה יש פתאום כאב חד בצד שמאל תחתון של הבטן והיא מלאה וגדושה באיזור הזה ואז במשך כשעתיים כאבי בטן עוויתיים קשים!! ( אפילו העיר אותי בלילה כמה פעמים ) ואז יש כ 4-5 יציאות של שלשול במשך שעתיים ובזה נגמר הכאב. הכאב מוקל רק לאחר היציאות. שלחו אותי לגסטרו שעשה לי בדיקות דם וצואה ואמר שזה מעי רגיש. שיניתי דיאטה לטובה יותר ויש ירידה בהיקף אבל עדיין יש לי הרבה פעמים גודש ומלאות בצד שמאל למטה של הבטן ומדי פעם התקף כאב. אודה על עזרתך. כשמגיע התקף כאב בטן עוויתי חד בצד שמאל למטה. יש גלים עזים שמקפלים אותי ( יותר כואב מאפנדיציט שהיה לי בעבר ) ואחרי כחצי שעה מתחילים שלשולים ולפני כל שלשול עוד עווית עד שזה מוקל. האם יש איזה כדור שאני יכול לקחת כשמתחילות העוויתות כדי שיקל על הכאב ו/או יפחית את העוויתות? משהו שיפעל די מיידי? תודה רבה

17/03/2017 | 20:17 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום ראשית יש להשלים בירור ולפנות למומחה בתחום לגבי טיפול- ניתן לנסות טיפול אנטיספסמוטי כקולפרמין או קולוטל בשלב הראשדון

17/03/2017 | 21:36 | מאת: גיא

תודה רבה כתבת שאפשר לקחת קולפרמין או קולוטל לכאבי הבטן העוויתיים. אבל אם אני מבין נכון אלא טיפולי מנע. האם יש משהו שיכול לפעול מיידית? אם יש פתאום כאב בטן עוויתי בצד שמאל למטה שמוקל רק לאחר שעה שעתיים של שלשולים וכמה עוויתות, יש כדור שיכול מיידית תוך נניח חצי שעה לצמצמם את העוויתות? האם קולוטל משפיע מיידית? תודה

מנהל פורום מעי רגיש