אשלגן בבעיות מעי

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

25/02/2017 | 12:41 | מאת: שגיא

שלום גיל 48 סובל מקרוהן ומעי רגיש אובחנו לפני 6 שנים. עד כה ללא חסימות או ניתוחים אבל יש קצת הצרות קטנה ב CT. היו לי שנתיים לא טובות והפסקתי לחלוטין פירות וירקות בשל חשש ( אולי מוגזם ) שהסיבים יתקעו וגם בגלל שסיבים גורמים לי לכאבי בטן כנראה בגלל ה IBS. באחרונה שיפור מסוים בתסמינים ורוצה לעלות במשקל ובתזונה. מסתבר שאני צורך לאורך זמן רב רק כ 600 מ"ג אשלגן ליום לעומת 4500 מ"ג שרצוי. למרות זאת בבדיקת דם אלקטרוליטים תקינים כולל פוטסיום. רציתי לשאול 1. אם שנתיים אני צורך רק 600 מג אשלגן ליום האם זה מעט ומסוכן? אם מעט אז מה ההסבר שרמות הפוטסיום בבדיקת דם תקינות? 2. איך אני יכול להגביר צריכת אשלגן אם קצת קשה לאכול ירקות ופירות תודה

25/02/2017 | 13:18 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום ממליץ שתפנה לדיאטנית המתמחה במחלות מעי דלקתיות עם שאלותיך

25/02/2017 | 14:14 | מאת: שגיא

תודה הדיאטנית אמרה לשאול את הגסטרו איך ייתכן שלמרות ששנה שנתיים אוכל רק 10-15 אחוז מהמינון היומי של אשלגן עדיין בדיקת הפוסטיום תקינה. אודה רק על הכוונה האם הגוף מצליח איכשהוא לתקן את זה? והאם זה מסוכן? תודה

25/02/2017 | 22:08 | מאת: ד"ר דן קרטר

אינני מומחה לתחום התזונה. יחד עם זאת הגוף יודע לאזן מצויין מלחים, בעיקר נתרן כלור ואשלגן עדיין ממליץ שתפנה לדיאטנית לאיזון הדיאטה שאוןתיך אינן בתחום פורום זה

מנהל פורום מעי רגיש